Samenvatting trefavond - Gul Irfan Khan

afbeelding van Arjen

Dit jaar zullen we van elke tref de samenvatting in een blog posten, met een link naar de opname en dit ook delen op onze externe facebook zodat iedereen mee kan genieten van wat we leren op tref en je het zelf ook makkelijk weer kan terugvinden!

Bij dezen de samenvatting van de trefavond op 5 februari 2019, de spreker was Gul Irfan Khan.

Gul Irfan Khan is geboren in een christelijk gezin in een christelijk dorp in Pakistan. God heeft hem daar jeugdleider van de kerk gemaakt en na zijn studie bracht God hem bij Operatie Mobilisatie. Hij moest evangeliseren tussen allemaal moslims en daarnaast ook ‘follow up’ werk doen met ‘zoekers’ en nieuw gelovigen. Hij gaf hen Bijbelstudie en bood kansen tot dopen. Maar ook onderdak bieden wanneer ze in de problemen zaten door andere moslims. Nieuwe initiatieven voor ministry werden hem ook door God gegeven.

Tijdens deze ministry gaf God hem een levenspartner van een moslim achtergrond. Dit was zeker niet zonder gevaar, want het is niet toegestaan in Pakistan dat een christelijke man trouwt met een moslim vrouw. Hij was aan het bidden en kreeg een beeld van zijn vrouw. Vervolgens moest hij iemand bezoeken en onderweg verteld hij zijn reisgenoot over deze gebeurtenis en die zei dat hij haar gewoon moest trouwen. Toen Gul besefte dat God zei dat hij met diegene moest trouwens, maakte het niet meer uit wat er zou kunnen gebeuren.

Op dit moment woont hij in Nederland, maar zijn familie woont nog steeds in Pakistan. Hij is aan het werk in het AZC van Ter Apel en in samenwerking met de CGK van Mussel geeft hij Bijbelstudie aan asielzoekers.

Tijdens zijn werktijd in Pakistan gaf God hem allerlei ervaringen. Zo werd hij in elkaar geslagen door moslims, moest hij naar de gevangenis, werd zijn huis aangevallen, kreeg hij dreig telefoontjes en kreeg hij een valse aanklacht van godslastering. Dit zijn zijn medailles en certificaten van zijn ministry werk.

Deze bedreigingen en in elkaar slaan waren een zegen van God. Gul leek op een terrorist en daarom moest hij naar de meest gevaarlijke gebieden, maar door de Heilige Geest was hij heel dapper. Dit kwam omdat de moslims hem bedreigden, maar hij zag dat ze beefden van angst. Hij vroeg aan God of ze hem in elkaar wilden slaan en naar de gevangenis wilden sturen omdat hij wilde ervaren hoe het was om het voor God te ondergaan. Ondanks dat alles ging hij door omdat het het werk van God is. God koos hem. Wanneer je Gods werk doet en naar buiten stapt werkt de Heilige Geest heel snel. Hij vertelt je waar je naartoe moet en hoe. Het advies: In als onze problemen moeten we naar God kijken. Hij is altijd beschikbaar.

Tot 1971 waren de christenen veilig in Pakistan. Maar na 1971 begon de weerstand te groeien en werd het moeilijker voor christenen. Er is dan ook een blasfemiewet, wat inhoudt dat je strafbaar bent wanneer een moslim voelt dat je Allah, koran of de profeet beledigt. Tot nu toe hebben 200 christenen een godslasteringszaak tegen zich. 62 zijn er al door vermoord door de staat. In een onbekend aantal andere zaken door steniging of verbranding met brandstof door het volk.

Zo zijn er veel meer gevallen waarom christenen bedreigt, vermoord of gedwongen worden:
- De bazen van christenen kunnen doen wat ze willen.
- Een christelijke vrouw wilde niet met een moslim man trouwen en daarom werd er zuur over haar gezicht gegooid.
- De geschiedenis is vol met gedwongen bekeringen tot de islam.
- Een christelijke man mag niet met moslims vrouw trouwen. Er is een geval waarbij de man en vrouw werden vermoord en de zussen van de vrouw verkracht.
- Kinderen worden op school gepest omdat ouders christelijk zijn.
- Christenen mogen niet in een moslim gebied wonen. Een voorbeeld hier van: toen moslims erachter kwamen dat er christenen in een gebied woonde werd de man zo in elkaar geslagen dat hij blind werd.

Dan zijn er ook nog hele andere gevallen. De politie bracht een zwakbegaafde man naar het ziekenhuis. Een politieagent die hem bewaakte vermoorde deze man, omdat hij dacht dat hij direct naar hemel ging wanneer hij een hulpeloze vermoorde.

Twee mannen ging in een café waar alleen moslims mogen komen koffie drinken. Een van de mannen was christen en toen de gasten daar achter kwamen werd hij ter plekke door hen vermoord.

Een meisje kocht eten van een man die dat verkocht op straat. Het kind gooide het papiertje waar het eten in zat op straat. Omstanders vonden het en toen ze zagen dat er iets christelijks op stond brandden ze het hele dorp plat.

Dit zijn allemaal verschrikkelijke dingen, maar de Bijbel heeft ons hier al voor gewaarschuwd in Johannes 15:18-19. Maar we mogen ook weten dat dat ons niet zal kunnen scheiden van Jezus. Zelfs geen verdrukking, benauwdheid, vervolging, honger, naaktheid, gevaar of het zwaard, staat in Romeinen 8:35. Als iemand je wil vermoorden, in elkaar wil slaan of je bedreigt, dan moet je voor diegene bidden en hem liefhebben en helpen (Mattheus 5:44). Mochten we toch sterven door vervolging, dan mogen we weten dat dat kostbaar is in de ogen van God (Psalm 116:15).

We moeten ook bidden voor de landen met vervolging. Bidden kan alles veranderen net als de kracht van de Heilige Geest. Wij zijn belangrijk en waardevol in de ogen van God. God wil ons gebruiken voor zijn koninkrijk. Eventueel in andere landen. Wij behoren tot Gods plan.

Ben je lid en wil je de opname terugluisteren? Die vind je hier!

Tot de volgende tref (5 maart 2019), dan zal Björn Postema spreken over het thema: 'Gerechtigheid'. Dus geef je snel op!

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Door deze vraag te beantwoorden kunnen wij nagaan of je een écht mens bent. Ben je lid? Log dan in, dan krijg je deze vraag nooit meer.
do 27 jun Pauze Outreach
Gods liefde uitdelen
Laatste kring van het verenigingsjaar
di 3 sep Infoavond
Kom kennismaken met NSE!
Shoutbox

Sponsors